Сватба във Варна

Компромисът I-ва част: Сватбената торта

Posted on: 07/09/2009


Сватбени торти

Сватбени торти

Преди всичко искам да отбележа, че нашата сватбена торта /дясно/ е на три отделни етажа по наше желание, а не защото от сладкарница Крамер са я направили така по погрешка.

Може би още в съвсем началото, след като се сгодихме, едно от първите неща, за които почнахме да гледаме и избираме беше сватбената торта. Отново, както с избирането на сватбени халки не можахме да си харесаме торта, която да е направена от българска сладкарница. Все мечтите ни се взираха в тортите на PinkCakeBox, и прелиствахме ли страниците на сайта им, прелиствахме. Бяхме си решили, че тортата ще е от три слоя, даже наклонени блатове, че ще е с надпис Just Married и т.н.

Но в очи очи с българската действителност, след като разгледахме каталози на български сладкари, след като изпратихме картинки на мечтаната ни торта на сладкарници, за да ни кажат могат ли да направят такава торта или не могат, и дори след като си поръчахме „пробна торта“, в крайна сметка направихме КОМПРОМИС. Даже няколко компромиса, притиснати от времето и способностите на българските сладкари, а може би просто не бяхме попаднали на точния сладкар по-рано!?

Не случайно тортата ни беше на три отделни етажа, нито пък е досущ като тази на картинката, защото знаехме, че дори и да бяхме поискали да ни я направят същата, то никога няма да изглежда така, както е на снимката в ляво. Даже щеше да се получи обратното, навярно щяхме да останем разочаровани, че не са могли да изпълнят точно поръчката ни. Незнам дали в София са толкова по-добри, че да са несравними с варненските сладкари, но пък да си поръчваш торта чак оттам е чиста проба суета, пък си има транспортните рисковете.

Понякога се налага да се правят компромиси, да отстъпваш дори и по време на организацията на сватбата си – по едно време всичко e толкова изнервено, дразниш се на малките неща, времето те притиска, поръчките се бавят, само да почнеш да избираш чифт чорапи и да се чудиш какви да са и ще настане пред-семеен скандал.

Чували сме за всякакви истории как булките се отказват в последния момент, защото просто бушоните им са изтрещели, как последните една-две седмици преди сватбата са решаващи, защото тогава не им издържат нервите на младоженците и се скарват жестоко, разделяйки се и други истории без happy-end.

Търпение и мъдрост му е майката!

А в тортата – най-сладкото, което ще предстои!

6 коментара to "Компромисът I-ва част: Сватбената торта"

Здравейте!
Искам да ви кажа, че сме супер разочаровани от Скай Лайн. Да не правите грешката да си избирате тората от там.
Първо – когато отидохме в ресторанта ни бяха донесли различна стойка. Нямаше ама нищо общо с нашата, която си избрахме.
Сватбата беше в разгара си и явно на това са разчитали от сладкарницата, защото на кой да се оплачеш? Какво ще направят? Ще си я вземат обратно ли? Да бе да и да останем без торта… Преглътнахме това! Оказа се, обаче, че част от украсата беше счупена.. преглътнахме и това, за да не си разваляме настроението.
Отидохме след няколко дена да върнем стойката и да си вземем депозита за нея.
Представете си какво се случи – казаха ни: „Къде е бележката?“ Казвам им: „Ами бележката е дадена на шофьора, който е доставил тортата, защото ни казаха, че няма да я оставят ако не им се даде бележката“ „Не, не било така. Сега няма да ви върнем парите“ Побеснях! Идеше ми да им изпочупа смешната сладкарничка. Започна се едно искане на телефона на шефа им, питах ги защо е друга стойката – разбира се без отговор.. Защо е счупена? А те изненадани.. Абе въобще, егати мангалите са тея Скай Лайн…
Накрая успяхме да си вземем парите, де, но просто толкова нерви заради тия….
А и тортата не беше толкова вкусна!

Здравейте!

Аз направих вашата торта и ме подразни коментара за способностите на сладкарите.Ние постоянно имаме клиенти,които идват с желания за направа на торта по снимка и често правим такива.За да бъде направена такава торта е нужно повече отделено време и повече нестандартни материали,което оскъпява самата торта.Тортата на снимката,която сте донесли е облечена със захарно тесто.Ако вас не ви е удовлетворила цената за да бъде направена точно копие е отделен въпрос.

Успешен семеен живот ви желая!За златната сватба ще ви направя торта по каквато снимка желаете.

Сияна, причината за пореден път да се спрем на Крамер е една – аз съм ви лоялен клиент от както съществувате, на всеки наш празник има торта, правена от вас. Да, знам, че се прави от захарно терто, т.нар фондан, да, знам, че е и по – скъпо! Цената ни удовлетвори напълно! Разменихме мейли с някой от вас, не помня кой, който ни обясни всичко най – подробно – как ще се направи, с какво, как ще изглежда, цената не е никакъв проблем!!!!(тогава се бяхме сспрели на друга торта, но пак подобна)
Ако и ти си била от „другата страна’ би трябвало да знаеш колко изнервяща е цялата подготовка по сватбата. Малко или много човек се надява нещата да се развият по най – добрия сценарий.
Твои колеги от други сладкарски цехове ни напрвина сами да си говорим! Пробутаха ни или пълни боклуци, или се държаха арогантно…. Имам доверие на теб и на колегите ти от Крамер, но ако наистина нещо се беше объркало, просто нямаше да преживея и това…..

Благодаря ти за разбирането, ще продължаваме да сме ви верни! Гостите останаха очаровани от тортата!

Роси, половинката на Андрей

В допълнение – ще се радваме ти да ни направиш тортата най – малко за сребърната сватба (че е по – скоро) 😉 Наистина се получи прекрасна! И като вкус, и като визия! Продължавам да си поръчвам същата бадемова торка като идвам в Крамер да хапна парченце 😉 А Хепи ми е любимата!!!!!! За рождения ми ден последния път беше именно Хепи.

Здравей Сияна,

Ако наистина ти си направила нашата сватбена торта – мога само хубави неща да кажа, защото в крайна сметка тортата беше такава каквато я очаквахме, даже и по-вкусна. Досещам се какво може да те е издразнило, но това, което съм искал да кажа, е че много често сладкарите във Варна не са се опитвали да кажат: „Добре, няма проблем, ще я получите същата!“ и ние да не сме оставали с впечатление, че няма да има някакво разминаване. За това решихме, че тортата, която искаме, няма да е същата като на картинката, ами подобна – за да няма разочарования – не само защото сладкаря би ни разочаровал, но и направата на една такава торта би била разочароваща като вкус. И за съжаление излиза така – добре изглеждащите торти не винаги са така вкусни, каквито сме свикнали да бъдат тортите.

Андрей

Предстои ми да търся сватбена торта във Варна, но имам огромни резерви към Крамер, тъй като намерих косъм в последната поръчана от там торта…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: