Сватба във Варна

Сватбена торта

Posted on: 06/07/2009


cake402

Сватбената торта – такава, за каквато си мечтаехме – ще си остане само в мечтите ни.

Хубава сватбена торта. Но такава, че майстор-сладкарите да видят в нея голямо предизвикателство. Незнам как я правят в Щатите, но тук има един два способа, при които тортата няма да е торта изобщо.

Какво майсторите-сладкари от сладкарница Амбелино във Варна споделят за тази сватбена торта:

Здравейте, благодарим за интереса, който проявявате към нас. На въпроса Ви: Повечето торти, които ни изпращате са изградени на поставка вътре в самата торта, с която ние в момента не разполагаме. Направата на торта без този вътрешен „скелет“ е много рисковано – той изпълнява ролята на железобетонните плочи и колони в строителството. За момента, днес, нито една от фирмите вносителки с офиси в гр. Варна не ги предлага. Имаме обещание от една от тях, че може да достави. Направихме поръчка и чакаме.
Ако Вие не разполагате с много време Ви съветваме да се обърнете към колеги , които са успели да се сдобият с такава. Нека покажат и снимки на това, което са правили самите те. С вносни каталози и ние разполагаме.
Бихме се радвалиу, ако се спрете на нещо, в което сме специализирани от нашите каталози .
Успех при избора ! Бъдете здрави !
„Амбелино“

Преди месец едни познати си бяха поръчали за сватбата им торта  на няколко етажа от сладкарница Амбелино във Варна, като тортата трябваше да е без поставка, тоест всеки блат е един върху друг-нещо като тортата на картинката. В крайна сметка им донесоха тортата върху поставка, което ужасно разочарова булката по време на самата сватба. Младоженеца незнаеше как трябва да изглежда сватбената им торта.

От сладкарница Крамер във Варна пък получихме оптимистично съобщение:

Здравейте Росица.
Можем да направим тортата на 3 ет. Съдържанието, което предлагаме за тази цена е бели блатове с ванилов или бадемов,или карамелов крем. Може да изберете в магазина. Ако желаете нещо определено, се доплаща. Тортата ще бъде на 3 ет., за 64 (големи) парчета. Ще бъде покрита с бял шоколадов крем. Ще има надписа „JUST MERRIED“ в червено, зелените ленти на 1-ия и 3-ия етаж, точките в бяло и тъмно зелено (според мен), захарните фигурки, за пружините със звездичките не съм сигурна все още.
Цената за тази торта е 190 лева.
За стойката е заплаща капаро в размер на 50 лева, което ще ви бъде върнато, ако ни я върнете неповредена.
Ако имате въпроси не се колебайте да ги отправите към нас по телефона или в магазина.

Таня Иванова

„Крамер“ЕООД


Едни могат, други не могат.

От сладкарница Del Sol във Варна пък ни казаха, че могат да направят такава торта, около 90 лв щяла да излезе, но няма да бъде с наклонени блатове, тъйкато няма как да се направят, че глазурата да е равна. Тестото на тортата  е или кексово или пандишпаново. Поръчахме си една малка торта да видим за какво става дума, а то какво излезе – ако можеш да си представиш кекса на баба покрит с твърд фондан. Ако до този момент съм казвал: „Не е важно да е вкусна, а да изглежда яко!“, то със сигурност след тази торта се разочаровах тотално.

Предвид малкото време, което ни остана до датата на сватбата, беше късно да проучваме други сладкари от Варна. Спряхме се на сладкарница Крамер, тъйкато в нейния каталог има направена от тях подобна торта като нашия резервен вариант, а именно:

cake371

Същите цветове, същите морски елементи, но с тази разлика, че блатовете са два пъти по-ниски и по-широки, в резултат на което тортата изглежда сплескана отгоре.

В крайна сметка се убедихме, че най-добре е тортата да бъде на поставка, защото първо по този начин няма да рискуваме да си поръчаме една цяла торта, която да ни бъде донесена на отделни блатове, второ-не рискуваме тортата да хлътне от тежестта на горния пласт, и всичко да се развали, и трето-не се налага да я правим от блатове, които да не са вкусни.

А вкуса на сватбената ни торта ще бъде изненада за Вас. С Роси седнахме в сладкарницата на Крамер да хапнем по едно парче от двата вида, които ни харесаха първоначално, и избрахме на Роси парчето – тайна майна! Е, хайде, ако не е готина на вид, поне ще е вкусна, защото Крамер наистина правят вкусни леки торти.

7 коментара to "Сватбена торта"

Как беше – „хубава работа, ама българска“…
Морска торта<3

ПП: усмихващ блог:))
ППП: Приятно женене! (и пост живот):Д

Хм. Амбелино правиха нашата торта и мога да дам само суперлативи за тях. И им вярвам.

Крамер ми правят тортите за рождените дни от както ги има сигурно и що се отнася до торта ги препоръчвам с две ръце! А след като в каталога им се убедих със собствените си очи, че я правят тази торта си казах „Те са!“
За мен всеки трябва да се занимава с това, което му се отдава….

П.П. Ако Амбелино не бяха писали в стил „Ти кфо? Ма как нищо от нашите неща не ти харесва!?!?“ може би щяхме да се спрем на тях. Иначе да, тортите им са вкусни, много даже!

Почти всички сладкари разполагат с тази въпросна дървена поставка!Видяхме я с очите си! Ако не знаете как да направите такава торта, питайте колегите си от „Крамер“ или „Гес“. Кога най – после някои търговци ще разберат, че клиентът също е човек като тях, а не просто поредната поръчка за деня 😦

Здравейте,
по повод на сватбените торти искам да споделя и аз моя опит.
Сватбата ни беше на 23.08.09 г.
След дълго разглеждане на сватбени торти из чуждестранни сватбени сайтове, се спрях на една торта, която не бях виждала в нито един от каталозите на Варненските сладкарници. След като обиколих всички сладкарници в града и отправих запитвания за направата на въпросната торта, единствено в Крамер поеха ангажимента да я направят същата като на снимката. Ставаше дума за подобна на вашата снимка торта, при която етажите са поставени един вурху друг. В Крамер имаха нужната стойка и вече бяха правили такъв тип торта.
За наша радост в сватбения ден, изпълниха съвсем точно копие на снимката, която им занесох. Всикчи гости ахнаха при вида й и мнозинсвото питаха каква е тортата и от коя сладкарница е, защото не са виждали толкова красива и вкусна торта.

Супер! Наистина сте се справили страхотно! Надявам се тази торта да зарадва много младоженци, защото идеята е наистина свежарска!
Ние страшно много си харесваме пък нашата морска торта!! Тя си се върза прекрасно с всичко, защото сватбата беше с морска тематика.

Яд ме е само, че от няма – да -им – споменавам- името ни мотаха и накрая ни връчиха кекс покрит с ужасно твърдо захарно тесто. От други няма-да-им-споменавам-името не пропуснаха да се надуят. Става ли въпрос за отношение към клиент, нещата са по – скоро „Абе да отбием номера, па ше им замажем очите някак!“ общо взето като овце на конвейра.
Затова се спрях на вас, защото за нас е важно отношението. Мисля, че за двата дни, с които разполагаме за да успеем да решим каква да е тортата, направихме най – добрия избор! 🙂 Все пак си организирахме сватбата за месец и половина поради стечение на обстоятелствата.
Сега ще си чакаме тортата за сребърната годишнина 😉 Поздрави и на вас!

[…] в очи очи с българската действителност, след като разгледахме каталози на български […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: